Риболов и аксесоари en English
Продукт
Ед.цена
Брой
Цена

Вашата кошница е празна.

Все още не сте добавили продукти във вашата кошница.

Техника

Вашата страница за сонари, сонди, сонарни модули, радари, автопилоти, радиостанции, озвучаване на лодки, NMEA 2000 мрежи и сензори, даунригери и други аксесоари по темата. 

Сонари

Още със създаването на първия сонар, риболовът придоби други измерения! За съвсем кратко време стана ясно, че без тези помощници, добрият риболов си е луд късмет! Все по-големите вложения в риболовно оборудване обаче налагат чисто икономически да не се разчита само на късмета, а да имаш нещо сигурно и функционално под ръка.

Само за около едно десетилетие сонарната технология напредна изключително много и на днешно време можете да разполагате със сонари с уникални възможности, подготвени за най-невероятните ситуации, особено, ако са комбинирани с подходащите сонди, тъй като за никого вече не е тайна, че фишфайндер без подходящата сонда буквално е непотребна вещ.

Изборът от устройства на пазара е много голям, но благодарение на нашия опит сме селектирали само марки и модели, които наистина вършат добра работа и за които няма да си похарчите парите напразно.

Сонди

Сондите за сонара или така наречените трансдюсери отдавна вече не са просто добавката в кутията, когато купувате фишфайндер! Тази чувствителна електроника претърпя много сериозно развитие от създаването на първия сонар и стана толкова прецизна и сложна, че няколко световни компании се занимават единствено с производство на сонди, поддържайки сериозни екипи от първокласни инженери само за да успеят да отговорят на изискванията на риболовците!

Сонда за море, сонда за сладка вода, сонда за плитко, сонда за оглеждане на структури... Изборът вече е огромен и ориентирането в тази гама дори на един-единствен производител е наистина трудно, така че е добре предварително да знаете за какво точно ще ви трябва трансдюсер и да запомните най-важното - универсален такъв няма! Има много предложения, които съчетават няколко технологии в едно, но сами ще се убедите, че това не винаги е най-правилното решение и че няма нищо общо между специално предназначена за даден тип риболов сонда и такава, която предлага няколко технологии в едно.

Радари

Да притежаваш правилната радарна система в непознат или натоварен откъм движение регион е изключително полезно нещо! За секунди оглеждате какво се случва около вас и особено през нощта или в лоши метеорологични условия това "оглеждане" може да ви спаси живота. Да не говорим колко е удобно предварително да разгледате какво става в пристанището, ако ще акостирате с по-голяма лодка, да следите къде са вашите колеги при групов риболов или просто да следите трафика около вас.

Напредването на технологиите намали физическия обем на радарните трансмитери и увеличи възможностите им до неузнаваемост! Вече е съвсем лесно да сложите машина, която "вижда" на около 50 км около вас, без да правите някакви сериозни конструкции по лодката. Комуникацията между радара и екрана също се опрости много и сега не е нужно да прекарвате куп кабели, а само два, единия от които е високоскоростен Ethernet. А най-хубавото е, че сериозните марки сонари предлагат предварително инсталиран радарен интерфейс, така че ако изборът на сонар ви е правилен, радарът може да бъде инсталиран за минути!

Автопилоти

Няма по-голямо удоволствие от правилно настроен и идеално работещ автопилот на лодката! Избирането на курс, следването на точно определен маршрут, възможността за отдалечен контрол на автопилота - изключително полезни екстри при дълги преходи или при вадене на риба! 

Lowrance, Simrad и Ultraflex отдавна са разбрали колко полезно е карането на лодка "без ръце" и са разработили наистина уникални готови пакети с автопилоти, които съдържат всичко необходимо за ъпгрейд. Отделно от това всеки може да направи допълнения по системата със собствен избор на компютри, контролери и компаси за автопилот. Само трябва добре да се обмисли какви са възможностите на лодката и какво точно искате от системата, а ние ще ви посъветваме как най-интелигентно да се справите със задачата.

Контролери и дисплеи

Виж всички продукти

Сензори и компаси

Виж всички продукти

Радиостанции стационарни

Виж всички продукти

Радиостанции преносими

Виж всички продукти

Озвучаване

Колкото и елементарно да ви се струва, доброто озвучаване на лодка не е проста задача. Пространството е отворено, звукът не се отразява от близки прегради и използването на висококачествена техника е задължително!

Подборът на озвучителната система е много важен и съветът ни е да използвате проверени комбинации, за да не се налага да купвате два пъти. Морското радио наистина трябва да бъде "морско" и да е надеждно защитено от влага и агресията на солта, а колоните също трябва да са "marine" изпълнение, за да могат да работят правилно и дълго. 

При избора си обръщайте внимание и на допълнителните аксесоари и окабеляването! Избирайте само висок клас материали или оставете избора на нас, за да може риболовът да бъде още по-приятно изживяване с любимата музика на борда.

Мрежи и сензори

В последно време комуникацията и свързването на различни устройства за обмен на данни в една обща мрежа NMEA2000 се превърна в стандарт, особено за фирмите, които се занимават с морска електроника. Извеждането на информация от компютъра на двигателя на екрана на сонара е направо детска игра, а споделянето на данни от сонди или навигационни точки не изисква нищо повече от един кабел, включен в "гръбнака" на мержата.

Броят на устройствата няма значение, самата идея на NMEA2000 е такава - да няма ограничения! Единствено трябва да се внимава със захранването й, като се препоръчва на 5-6 уреда да се прави отделно захранване. 

Готовите китове на Lowrance за първоначалното й изграждане са голямо улеснение за начинаещите, защото получават всичко необходимо за изграждане на завършена и напълно функционираща мрежа, към която могат да закачат I-Pilot-a и да го управляват от сонара или да наблюдават състоянието на извънбордовия двигател на живо. Отделно се предлагат всякакви удължители за NMEA2000 и T-Connector-и и можете да удължавате мрежата колкото искате. 
лв